Maďarsko: Polícia hľadá svedka Varholíkovej nehody

30.08.2012 Celý región

Budapešť 30. augusta (TASR) – Maďarská polícia zverejnila dnes popis vodiča nákladného vozidla, ktorý mohol byť svedkom tragickej nehody slovenskej občianky Evy Varholíkovej. Nehoda si v utorok 21. augusta vyžiadala štyri ľudské životy.

Podľa vyhlásenia veliteľstva polície Peštianskej župy počas vypočúvania svedkov sa objavili informácie, že k havárii, ktorá sa stala nadránom o 04.45 h, môže mať relevantné informácie maďarský kamionista.

Polícia zverejnila podrobný popis muža, ktorý v tom čase prechádzal diaľnicu M3 od Hatvanu smerom na Budapešť. Policajti tiež vyzvali, aby sa prihlásili prípadní ďalší svedkovia.

Maďarský bulvárny denník Blikk dnes informoval, že Varholíkovej BMW prehľadali psami kvôli drogám, tie ale nenašli.

Medzičasom rodina Rezešovcov prostredníctvom obecnej samosprávy ponúkla rodinám zosnulých peniaze, ktoré však smútiaci odmietli. Potvrdil to jeden z príbuzných, ktorý dodal, že pohreb obetí nehody sa bude konať zhruba o týždeň.

Súd rozhodol o vzatí podozrivej do vyšetrovacej väzby. Expertíza potvrdila, že v krvi vodičky bolo v čase nehody 1,5 promile alkoholu.

Varholíková na diaľnici M3 pri 44. kilometri smerom na Budapešť za volantom zrejme zaspala a zozadu narazila do fiata, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť. Tri osoby v aute zhoreli; jednej žene sa podarilo z horiaceho vozidla vyliezť, ale vo štvrtok v budapeštianskej nemocnici ťažkým zraneniam podľahla.
 

Vyberte región